Радно време:

014/343-1684 финансијска служба

014/343-1237 кадровска служба

014/343-1124 служба неодложне помоћи

Како изабрати лекара


Зашто је важно имати изабраног лекара?


Законом о здравственом осигурању (члан 146) дефинисано је питање изабраног лекара који се бира најмање на годину дана из области опште медицине или медицине рада, педијатрије, гинекологије и стоматологије.

Изабрани лекар води рачуна о свим сегментима здравља пацијента, у редовном је контакту са њим, боље га познаје и упућенији је у његово здравствено стање, док пацијент добија ефикаснију и квалитетнију здравствену услугу, лакше долази до лекара, има могућност телефонског заказивања прегледа или сталне терапије, као и добијања савета директним разговором преко броја у ординацији који сваки пацијент добија од тима.


Како изабрати свог лекара?


На Инфо-пулту поред главног улаза у Дом здравља грађани могу да се информишу о процедури бирања лекара, могу сазнати који лекари су им на располагању, као и зашто је важно да изаберу лекара који ће се бринути о њиховом здрављу.

Сваки пацијент у Дому здравља добија формулар на коме се изјашњава код ког лекара ће се лечити – преузмите формулар (ПДФ-105КБ) . Љубазно особље на Инфо-пулту помоћи ће грађанима да попуне формулар. Потребно је да грађани код себе имају здравствену књижицу и личну карту.